Aktualno

Davčno svetovanje ima vse več mednarodnih razsežnosti, saj poslovanje številnih gospodarstvenikov ni več omejeno zgolj na eno državo. Objavljamo postopek, kako se včlaniti v mednarodni register davčnih svetovalcev CFE, preko katerega vas lahko najdejo bodoče stranke širom Evrope. Registracija v register CFE je možna za vse redne člane ZDSS.

Postopek registracije:

* priporočamo, da v polja ne vpisujete šumnikov, saj gre za mednarodni register!


1) Pojdite na spletno stran  https://taxadviserseurope.org/registry/   

2) Pri postavki Account information si izberete uporabniško ime ter vnesete vaš elektronski naslov (elektronski naslov mora biti veljaven!)

3) Pri postavki European register obkljukate "I want to register in the European Register of Tax Advisers"

4) Pri postavki Member organisation izberete Drustvo davcnih svetovalcev (v kratkem Zbornica davčnih svetovalcev)

5) Pri postavki General vnesete vse zahtevane podatke

6) Pri postavki Specifications pod rubriko "Professional Title" izberete Davcni svetovalec

7) Pri postavki Language Knowledge izberete jezike, ki jih govorite ter nivo znanja posameznega jezika

8) Pri postavki Areas of specialisation izberete področja, s katerimi se ukvarjate.

9) Pri postavki Insurance izberete, ali imate sklenjeno zavarovanje odgovronosti in vpišete zavarovalno vsoto.

10) Kliknete Create new account

11) Na elektronski naslov, ki ste ga navedli, boste prejeli mail s potrditveno povezavo, ki jo morate klikniti, da aktivirate vaš račun.

12) Nato boste prejeli mail, s katerim vas CFE obvesti, da ste uspešno ustvarili uporabniški račun ter da vas bo lokalni administrator kontaktiral za nadaljnje informacije.

13) Priporočamo, da ta mail posredujete na info@davki.org, tako da lahko našega administratorja neposredno obvestite o tem.

14) Pristopnina v CFE register, ki se plača zgolj prvič, znaša 100 EUR, letna članarina pa 50 EUR. Iz računovodstva ZDSS boste prejeli račun za pristonino in članarino, v naslednjih letih (do morebitnega preklica) zgolj še račun za letno članarino v višini 50 EUR.

15) Ko poravnate račun, vam bomo v nekaj dneh (v kolikor želite potrditev še isti dan, priporočamo, da na e-mail info@davki.org sporočite, da ste račun poravnali) potrdili vaš ustarjen račun, tako da boste na spletni strani http://www.cfe-eutax.org/register vidni med prijavljenimi davčnimi svetovalci s posamezne države.